€ 68,95 Incl. btw

Het prepareren van deze kever is een precieze en zeer delicate taak geweest. Hij is als prachtig resultaat in een vliegende houding te zien en lijkt om het avontuur aan te gaan. Het is maar goed dat er een stolp omheen geplaatst is..  ;-)

Op voorraad
Levertijd:
1 -3 dagen levertijd

Vliegende Atlaskever in Stolp

Geprepareerd in Nederland
Komt oorspronkelijk voor in: Zuid-Oost Azië
Afkomstig uit: Canada
Latijnse naam: Chalcosoma Caucasus

Afmeting kever: volgt zsm
Afmeting stolp: volgt zsm

De Atlaskever is een grote keversoort uit het Zuidoosten van Azië. De mannetjes hebben drie prominente hoorns die ze gebruiken om tegen elkaar te vechten. Zo krijgen ze het recht om te paren met een vrouwtje. De soort is vernoemd naar Atlas, de reus uit de Griekse mythologie die de aardbol op zijn schouders draagt.

Het prepareren van deze kever is een precieze en zeer delicate taak geweest. Hij is als prachtig resultaat in een vliegende houding te zien en lijkt om het avontuur aan te gaan. Het is maar goed dat er een stolp omheen geplaatst is..  ;-)

Je kan deze indrukwekkende Atlaskever op je bureau plaatsen, maar hij schittert evengoed in je woonkamer en/of je altaar. 

Betekenis van de Atlaskever
Vanuit spiritueel oogpunt helpt de kever ons bewust te worden van onze lotsbestemming. Ook staat hij voor de eeuwigheid en het eeuwige leven, met nieuwe kansen die elke dag weer gepakt dan wel gekozen kunnen worden. Denk maar aan de Oud-Egyptische scarabee Kheperi die elke ochtend de zon de hemel door duwt. Het is een dier van werken, volharding en doorzettingsvermogen en symboliseert daarmee een (spiritueel vervullende) carrière. 

Dit vliegende exemplaar heeft volgens ons gevoel ook de toegevoegde betekenis van de sprong in het diepe durven wagen. Oftewel: gebruik je vleugels en stijg op. 

Waar komen de insecten vandaan?
Al onze vlinders en insecten zijn ethisch afkomstig van kweekbedrijven. Deze houden niet alleen de populatie in stand, maar ondersteunen ook bij het beschermen van de flora en fauna zoals: planten, bloemen, bomen en regenwouden.

De vlinders en insecten leven op de boerderijen hun volledige leven, ze worden namelijk in deze kwekerijen niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden en ze krijgen onbeperkt voedsel.

In hun laatste levensvorm leven ze nog gemiddeld 1-2 weken. Nadat ze zijn gestorven, worden ze gedroogd en verkocht. Doordat sommige hier hun voltallige levenscyclus hebben doorlopen, zijn er soms kwaliteitsverschillen en zitten er dan ook wel eens kleine afwijkingen aan. Door deze opbrengsten wordt de kwekerij weer gefinancierd.

Door dit soort kwekerijen wordt er ook gezorgd voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Hierdoor worden er dan ook geen vlinders in het wild gevangen en dan hoeft er géén natuurgebied opgeofferd te worden voor de landbouw. Door deze aanpak blijft er voor vele diersoorten hun natuurlijke leefomgeving behouden. Door de vlinders op deze wijze te kweken, overleeft ruim 90% van de eitjes. Normaal gesproken is het in de natuur namelijk een overlevingskans van maar ongeveer 10%. Ook wordt er een deel van de vlinders dan ook weer in het wild uitgezet, om hier door de populatie in stand te houden van meerdere soorten. 

Deze prachtige ethisch verkregen kever mogen wij aanbieden in samenwerking met Share Butterfly.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x