€ 21,95 Incl. btw

Barnsteen is gefossiliseerd boomhars van een oude dennenboom soort. Deze organische steen is daarmee tussen de 10 miljoen en 125 miljoen jaar oud(!). Onze barnsteen komt uit Litouwen, waar de mooiste stenen worden gevonden. 

Op voorraad
Levertijd:
1 -3 dagen levertijd

Barnsteen met Insect in Kijkdoosje

Mooi stukje barnsteen met een ingesloten insect. Een prachtige blik in het verre verleden (10 - 125 miljoen jaar geleden), van zowel de barnsteen zelf als het insect wat erin gevangen is. 

Over Barnsteen 
Barnsteen is gefossiliseerd boomhars van een oude dennenboom soort. Deze organische steen is daarmee tussen de 10 miljoen en 125 miljoen jaar oud(!). Onze barnsteen komt uit Litouwen, waar de mooiste stenen worden gevonden. 

Het geeft inzicht in het verleden zowel qua energie, als ook letterlijk, omdat er met regelmaat insluitsels van vliegjes, takjes of mos in te vinden zijn. Barnsteen werkt sterk beschermend en zuivert energie van negatief naar positief. Hij brengt balans in het lichaam en helpt bij het verwerken van emoties en fysieke pijn. Het is steen met zeer sterke vrouwelijke energie, die je bekrachtigt in je lichaam en die je het vrouw-zijn laat ervaren. 

Deze steen geeft je ook een duwtje naar een positieve levenshouding, vooral als het even niet zo lekker gaat. De warme uitstraling van deze fossiele hars maakt optimistisch en vrolijk. In het oude Griekenland dacht men dat barnsteen gekristalliseerd zonlicht was, wat een indruk geeft van de optimistische energie van deze steen.

Dieren hebben ook baat bij barnsteen omdat het hen zekerder maakt en angsten wegneemt (niet in waterbakje doen: naai bij voorkeur een steen in hun slaapmandje)

Barnstenen kettinkjes voor baby's staan bekend vanwege hun verzachtende werking bij doorkomende tandjes. Maar ook voor volwassenen met kiespijn of ander lichamelijk ongemak ondersteund barnsteen. 


Over Baltische Barnsteen
Er zijn vondsten gedaan van barnsteen sieraden gemaakt in 5000 v. Chr, toen het vaak als ketting werd gedragen. Er zijn aanwijzingen voor dat de voorchristelijke priesteressen barnsteen droegen om hun positie als priesteres/orakel kenbaar te maken. In de Griekse tijd werd deze steen gebruikt als koninklijke gift aan naburige vorstendommen.

De mooiste en meest pure barnsteen komt uit de regio van de Baltische zee. Hier spoelt het aan wanneer de wind juist staat en kun je de barnsteen gewoon op het strand vinden. Ook (net) onder de oppervlakte van het strand kan er gezocht worden naar barnsteen en tegenwoordig zoekt men ook op plekken waar er vroeger water was. Barnsteen doet er miljoenen jaren over om zicht te vormen en 'nieuwe' barnsteen ontstaat tegenwoordig niet meer. 

Barnsteen is er in verschillende kleuren: rood, geel, groen, blauw, zwart en zelfs transparant. Hoe meer luchtbelletjes er in de barnsteen zit, hoe geler deze wordt. De meest herkenbare barnsteen is donkerrood/oranje en wordt ook cognac(-kleur) genoemd. 

Let op! Het is een zachte steensoort waar kleine krasjes in kunnen ontstaan bij gebruik op harde ondergronden. Bij droogte kunnen er kleine barstjes in de (ruwe) steen ontstaan, dit doet niet af aan het gebruik en de energie van de steen. Reinig de steen enkel in/met water.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x