€ 24,95 Incl. btw

zijn morele uitspraken beweringen die waar of onwaar kunnen zijn, of zijn het enkel uitingen van afkeuring of goedkeuring?

Op voorraad
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

Basisboek Ethiek

Tweedehands

Nederlandstalig

Wat maakt ons leven waardevol? Gaat het liefde, geluk of vrijheid? Maar waar verwijzen die waarden precies naar? En wat moeten we doen om een moreel goed leven te leiden? Kunnen we spreken van algemene morele plichten? Kunnen we wel op zelfstandige wijze tot oordelen komen over wat goed of juist is, of laten we ons vaak onbewust leiden door toevallige factoren? En wat betekent dat voor onze verantwoordelijkheid?

En zijn morele uitspraken beweringen die waar of onwaar kunnen zijn, of zijn het enkel uitingen van afkeuring of goedkeuring?

Over deze en andere vragen gaat dit Basisboek ethiek. Een keur aan academisch filosofen werkte mee aan dit standaardwerk, dat zich met recht de meest complete introductie in de ethiek mag noemen.

Alle belangrijke ethische stromingen en denkers komen aan bod. Ook wordt uitgebreid ingegaan op recente ontwikkelingen in de morele psychologie. Het boek is bij uitstek geschikt voor studenten en andere lezers op zoek naar een grondige inleiding in de ethische theorie.

Boom Uitgevers Amsterdam
Softcover
375 pagina's

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x