€ 18,95 Incl. btw

Beschermingsamulet uit de Vendel- of Migratieperiode.

Op voorraad (4 stuks)
Levertijd:
1 -3 dagen levertijd

Hanger van brons, 2,5 cm.

Replica van een bracteate gevonden in Zeeland, Denemarken.

Dit Bracteat of Vadstena amulet komt van de 5e eeuw na Christus(de vendel-/migratieperiode). Opvallend voor deze periode zijn grote hoofden en geschreven teksten in runen.

Er zijn verschillende breacteats gevonden, ieder met zo'n zelfde figuur en een inscriptie in runen. Erg interessant om je verder in te verdiepen.
Er wordt gesuggereerd dat het figuur op de amuletten waarschijnlijk naar Odin suggereren, op zijn paard Sleipnir.
Zo vertalen de runen op een van de amuletten naar: "I am called Hariuha, knowing about the bad luck, bringing good luck."

Met Hariuha wordt waarschijnlijk Odin of Wodan bedoelt. Hij draagt vele namen omdat hij liever niet herkend werd tijdens een van zijn vele reizen over Midgard, de wereld van de mensen.

Een ander amulet is gevonden met een aanroeping aan de godheid Tyr. Het is dus mogelijk dat het figuur op het amulet soms Odin afbeeld, en soms Tyr. Of misschien geen van beide. We weten het niet zeker, maar dat is nou precies wat geschiedenis zo interessant maakt... ;-)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x