€ 65,00 Incl. btw

Heerlijk groot boek om in weg te dromen. Vol van prenten met het prachtige werk van John William Waterhouse.

Op voorraad
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

John William Waterhouse (1849-1917)
Betoverd door Vrouwen
Elizabeth Prettejohn

237 pagina's
9789085864448
Tweedehands maar in heel nette staat

Heerlijk groot boek om in weg te dromen. Vol van prenten met het prachtige werk van John William Waterhouse.

Catalogusboek bij de in expositie in het Groninger Museum uit 2009.

Het Groninger Museum presenteerde de grootste overzichtstentoonstelling van werken van de wereldberoemde Britse kunstenaar John William Waterhouse (1849-1917) die ooit is georganiseerd. Het is bovendien de eerste tentoonstelling ooit, die de gehele carrière van Waterhouse zal onderzoeken en werken uit publieke en private collecties van over de hele wereld samen zal brengen.

Hoewel de werken van J.W. Waterhouse door miljoenen mensen wereldwijd bewonderd worden, weet het publiek relatief weinig over de man zelf en zijn artistieke productie. De tentoonstelling in het Groninger Museum zal de meest beroemde werken van Waterhouse dan ook in de context van zijn gehele carrière plaatsen om aan te tonen waarom Waterhouse tot één van de meest belangrijke vertalers van klassieke en romantische tradities gerekend kan worden.

Deze uitgebreide, volledig geïllustreerde catalogus is verzorgd door de wereldberoemde curatoren van de expositie. Deze catalogus zal omvangrijke bijdragen en nieuw onderzoek bevatten omtrent zijn werk.

"Door zijn rijk gekleurde, geladen afbeeldingen van mooie vrouwen krijgt Waterhouse veel waardering in de jaren negentig van de negentiende eeuw. De onderwerpen, die Waterhouse ontleent aan auteurs als Ovidius, Keats, Boccaccio, Shakespeare, Shelley en Dante, zijn loftuitingen op de hartstochtelijke passie voor vrouwen, water, natuur, liefde en dood. Vaak met duistere ondertonen, die duiden op zijn fascinatie met de onderwereld."
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x