Kaarten Yule - 8x Wildeheer - (Solawende 2019)

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
€ 15,00 Incl. btw

8 postcards of this design

Op voorraad (20 stuks)
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

8x postkaarten van de Wildeheer

-

Wildeheer is slechts een van zijn namen.
Deze illustratie is een ode aan de gesprekken die ik voerde met een dierbare vriend het afgelopen jaar. Waar ik aan het onderzoeken was wat vrouwelijkheid inhoud, in oude samenlevingen en in onze huidige maatschappij, was hij met het thema mannelijkheid bezig. Deze gesprekken inspireerde mij enorm en spiegelde ik vervolgens op andere mannen uit mijn omgeving.

Deze illustratie is een fractie van- en een reflectie op hun bevindingen maar doet natuurlijk de ware diepgang tekort. Daarnaast wil ik benadrukken dat thema's zoals "mannelijkheid" en "vrouwelijkheid" etc voor iedereen persoonlijk in te vullen valt.
Daarom behoud ik liever de ruimte voor iedere kijker om dit zelf in te vullen en ga ik hier niet veel verder in op de specifieke betekenis van de symbolieken in deze illustratie.

In deze illustratie vinden we fragmenten terug van de beroemde Gundestrup ketel(gevonden in Denemarken en geschat vanuit 200 voor-/300 na onze jaartelling). Een van de personen die daarop afgebeeld staat en van welke ik hier de houding heb overgenomen staat tegenwoordig ook wel bekend als Cernunnos. Ik betwijfel persoonlijk een beetje of dit ook de intentie van de maker toen was, maar laten we dat voor nu even in het midden houden.

De speerpunten, een naar boven en een naar beneden, zijn afgeleid van een van de panelen van de Torslunda helm(gevonden in Zweden, 6e-8e eeuw na het begin van onze jaartelling).

Ik zal je verklappen dat de planten verstopt in deze tekening grove den, taxus en (iets dat lijkt op) belladonna zijn. De rest is aan jou.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x