Tonny Vos-Dahmen Von Buchholz
€ 25,00 Incl. btw

Prachtig prentenboek dat in verhalende manier over onze geschiedenis vertelt.


Vijftien avontuurlijke verhalen gebaseerd op beroemde archeologische vondsten.

Op voorraad
Levertijd:
1 - 3 werkdagen

Van Rendierjager tot Roofridder
Tonny Vos-Dahmen Von Buchholz
Nederlandstalig
Tweedehands

Prachtig prentenboek dat in verhalende manier over onze geschiedenis vertelt.

Vijftien avontuurlijke verhalen gebaseerd op beroemde archeologische vondsten.


Vanuit een zeer gedegen studie van historische documentatie, gesprekken met deskundigen, interesse voor en kennis van archeologie heeft Tonny Vos feitelijke historische vondsten in een vertellend kader geplaatst. Voorwerpen die in recente tijden gevonden zijn, vormen de basis voor de verhalen. De schrijfster stelt zich voor hoe een voorwerp gebruikt werd, en wat de oorzaak geweest kan zijn dat het juist op die bepaalde plaats eeuwen later werd teruggevonden.

Inhoudsopgave

1. De rendierjager 11
Als de rendieren 's zomers in panische angst voor de dazen naar het koude noorden vluchten, volgen de jagers. Eén van hen moet een bijzondere prestatie verrichten.

2. De eiken god 32.
Door de verandering van het landschap is het grote wild verdwenen dat de barre toendra's heeft bevolkt. De jagersbevolking past zich moeizaam aan bij de nieuwe omstandigheden.

3. Het dorp bij de rivier 43
De eerste landbouwers die naar ons woongebied komen branden de bossen af om akkers te kunnen aanleggen. De jagers zien hierin een bedreiging voor de wildstand.

4. In de greep van de angst 63
Diep in de grond delven dappere mijnwerkers vuursteen, het onmisbare materiaal voor werktuigen en wapens.

5. Van voor de wereld tot na de tijd 85
De komst van een kleine groep boeren brengt opschudding teweeg op de heide. Niet tevreden met wat de jacht te bieden heeft, bewerken zij het land en houden vee. En van de stenen die reuzen achterlieten bouwen zij monumenten voor de eeuwigheid.

6. Heilige bijlen 97
In oeroude tijden huizen er al mensen in het drassige westen van ons woongebied: steurvissers, jagers en veehouders weren zich tegen het water.

7. Koningskralen 114
Duizend gevaren bedreigen het leven van de bronshandelaar, op weg met zijn kostbare lading. Soms heeft hij merkwaardige zaken bij zich, zoals een snoer met kralen uit het land van een geheimzinnige vorstin.

8. Het toverwapen 137
Een half verlamde jongen zoekt naar mogelijkheden om zich even goed te kunnen redden als een ander. Misschien zou hem dat nooit gelukt zijn, als hij niet in de zandstorm de zwerver had ontmoet.

9. Het misbaksel 151
Wat een teleurstelling, als de zo moeizaam gevormde pot scheef uit het vuur komt! Maar soms maakt juist zo'n onvolkomenheid een werkstuk waardevol.

10. Het wijde wad 160
Schepeling bij vloed - schipbreukeling bij eb; zó ziet de Romein Plinius de Friezen op hun terpen. Wat weet hij van hun avontuurlijke bestaan op het wijde wad?

11. Een altaar voor Nehalennia 174
'Nehalennia, schenk ons een behouden vaart' smeken de handelaren vóór hun gevaarlijke zeereis begint. En omdat ze menen, dat je iets moet geven om zelf iets te ontvangen, beloven ze de godin een altaar. Maar belofte maakt schuldl

12. Goudkoorts 191
Vriendschap is niet te koop. Maar wie een vriend bezoekt brengt een geschenk mee. Honderdvijfentwintig Romeinse goudstukken glanzen in de zon...

13. De edelsmid van Dorestad 207
Waar is het juweel met de almandijnen gebleven? Alleen de edelsmid kan daarop een antwoord geven, maar slechts weinigen kunnen dat antwoord verstaan.
 
14. Het monster van het Almere 225
Wie de gevaren van het water kent spot er niet mee. Maar er zijn altijd schippers die het noodlot tarten.
 
15 De roofridder 237
Een zwarte baard verhult het gezicht van de geheimzinnige ridder in het wijnrode wambuis. Wie heeft hem uitgenodigd voor het feest en waar is hij gebleven als de noodklok luidt?

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x